24 > 26.06.2022

Couleur Café, een onvergetelijke trip

08 mei 2018

Couleur Café, een onvergetelijke trip

Couleur Café, dat is natuurlijk muziek (*), maar ons nieuwe speelterrein aan het Atomium is ook meer dan ooit een uitnodiging tot reizen en ontdekken. De eerste festivaleditie in het Osseghempark werd een enorme verademing: het even glorieuze als mysterieuze decor voelde - contradictorisch genoeg – aan als een terugkeer naar de bron. Al de zintuigen worden er geprikkeld door de meest diverse verhalen, geluiden, smaken en geuren. Er is geen betere manier om de culturele mix van Brussel te vieren.

Sommige festivalbezoekers lijken haast uitsluitend te komen voor de vermaardeRue du Bien Manger, een straat vol heerlijk, vers en gezond eten en een unicum in het festivallandschap. Wat verderop komt u het park binnen langs een verbluffende graffitimuur rond Europese diversiteit. Anderen genieten dan weer van de Souk, waar ze op zoek kunnen naar unieke souvenirs.

De Mamafoufou bar krijgt een remake en wordt een Afro-Cubaanse microkosmos met zwoele dansworkshops, opzwepende brass-bands en de lekkerste mojito’s. Voor prettig gestoorde momenten zakt u best af naar deSecret Bar, als u hem weet te vinden natuurlijk.  

De Namasté temple wordt een heus dorp, gewijd aan yoga, meditatie en alternatieve geneeskunde. De kinderen – grote en kleine exemplaren – kunnen zich gaan uitleven in La Plus Grande Kermesse du Monde, new and improved voor Couleur Café 2018. Voor een evenwichtiger programma, begeeft u zich naar de slacklines of bewondert u de acrobaten op hun high lines. Net iets minder hoog van de grond maar minstens even relaxerend zijn de talloze hangmatten in een van de vele Chill-hoekjes van het festival.

En dat is niet alles! De tocht gaat verder langs een resem - soms grootse, soms intieme - performances verspreid tussen de bomen. Couleur Café zou Couleur Café niet zijn zonder de steltlopers en de fanfares maar zag u al vaak discotheken voor wilde dieren of dokters die met zeepbellen jongleren?

Kortom, Couleur Café is een festival waar ieder zijn eigen unieke parcours kan uitstippelen, doorspekt met onverwachte ontmoetingen en verbazende ontdekkingen. Een onvergetelijke trip, quoi.

(*) De namen van de Niveau4-artiesten (dit jaar op zaterdag 30 juni) en de timetable volgen midden mei.