24 > 26.06.2022

Couleur Café uitgesteld naar 2022

02 april 2021

Couleur Café uitgesteld naar 2022

Geen nieuws is goed nieuws, wordt wel eens gezegd. In dit geval is niets minder waar. Na meer dan een jaar strijden voor een volwaardige editie van Couleur Café, hebben wij, de festival- en cultuursector, nog steeds geen enkele richtlijn, geen enkel advies, geen perspectieven vanwege de overheid.

Een driedaags festival organiseren voor meer dan 70.000 personen vereist echter meerdere maanden intensief werk. De tijdsnood en huidige sanitaire situatie maken het voor ons nu materieel en artistiek onmogelijk om nog een volwaardig festival op poten te zetten. Het is dus ver van onze favoriete keuze maar een noodgedwongen beslissing dat er ook in 2021 geen editie komt van Couleur Café.

Dit is een beslissing die wie niet licht hebben genomen, aangezien deze een directe impact heeft op de financiële en geestelijke gezondheid van heel ons team, tientallen freelancers, honderden leveranciers, muzikanten en artiesten, restauranthouders, hotels, talloze verenigingen en meer dan duizend vrijwilligers. Heel het socio-economisch ecosysteem achter een festivalorganisatie lijdt hieronder.

Ons hart bloedt en we beseffen ook dat dit een enorme teleurstelling is voor jullie, onze duizenden trouwe bezoekers, die meer dan ooit naar feest en cultuur snakken. Jammer genoeg rest ons geen andere keuze dan samen met jullie af te tellen tot 24 juni 2022, de dag waarop de poorten van Couleur Café eindelijk weer opengaan onder het Atomium.

Tickets

Natuurlijk blijven alle tickets voor 2020 en 2021 geldig voor Couleur Café 2022. De voucher-regeling, waarbij u de waarde van uw tickets kan omzetten in krediet, werd door de overheid alvast verlengd tot 2023. U hoeft voorlopig niets te doen. Alle tickethouders zullen binnenkort persoonlijk op de hoogte gebracht worden van de mogelijkheden.

Hoop doet leven

Wij hebben grondig overwogen om het festival uit te stellen naar een latere datum deze zomer of in  beperkte formule te organiseren, maar ook dit bleek financieel en artistiek onmogelijk te realiseren. Het laatste wat we willen, is u na het lange wachten een flauw afkooksel van uw favoriete festival presenteren. Wij zijn deze laatste maanden echter niet bij de pakken blijven zitten en werken volop aan een alternatief om deze zomer wat broodnodige kleur te geven. Voorlopig kunnen we alleen kwijt dat we over enkele maanden zoveel mogelijk mensen hopen te verrassen met een gloednieuw concept op een geweldige nieuwe locatie. Meer info volgt.

Wij danken jullie nogmaals voor de steun, het geduld en de liefde. Dit is een bijzonder bittere pil, maar wel eentje die we samen zullen doorslikken. Ooit wordt het leven weer zoals voorheen en verwelkomen wij jullie opnieuw met open armen op Couleur Café.

Hou vol en zorg goed voor elkaar!