24 > 26.06.2022

Couleur GREEN

07 juni 2019

Couleur GREEN

Op Couleur Café hebben we het geluk onze waarden te mogen delen met onze festivalgangers ♥. Dankzij onze gezamenlijke groene inspanningen kunnen we onze ecologische voetafdruk jaar na jaar verkleinen. Zonder jullie hulp zou dit niet lukken! Eerder deze week vierden we World Environment Day 2019, vandaag zetten we nog eens onze Couleur Green-acties op een rij!

Kampioen in afval sorteren!
- 95% van het afval op Couleur Café wordt gerecycleerd dankzij de 160 sorteerzones (met 3 bakken) op het festivalterrein en de inspanningen van onze eco-manager en zijn 200 costewards.
- Dit jaar verwelkomen we een nieuwe Couleur Café-parkwachter die extra zorg zal dragen voor de bomen, de wortels en het gazon van het prachtige en beschermde Osseghempark.

Sigarettenpeuken
Onze favoriete anti-peukenactivist Leo not Happy is er weer bij. Hij zal 19.000 draagbare asbakken uitdelen en 200 zelfgemaakte asbakken in de bomen hangen. De Stad Brussel voorziet opnieuw 3 interactieve asbakken.

Duurzaam eten
Ecologisch zijn betekent ook gezond eten! In onze Rue du Bien Manger is de keuze enorm én elk restaurant biedt minstens 1 vegetarisch gerecht aan. We focussen meer en meer op lokale producten, vegetarisch, vegan, bio, …  Duurzaam leven is nog nooit zo lekker geweest!

Hydrateer gezond
Neem je eigen lege en transparante drinkbus mee naar het festival en vul ze gratis bij aan de 3 sanitaire zones. Of koop de unieke Couleur Cafédrinkbus in de merchandisingstand!

Groene mobiliteit
We moedigen iedereen aan om het openbaar vervoer te gebruiken. Velen van jullie gebruiken de Eventpass code al om gratis de MIVB-bus, -tram en -metro, alsook de befaamde Couleur Cafénachtbussen te gebruiken; met de NMBS reizen kan aan halve prijs en er is een grote bewaakte fietsenparking. Dit jaar kan je ook autodelen of andere alternatieven vinden via TicTacTrip en Carpool.be.