24 > 26.06.2022

Een droomstart voor de dertigste editie

29 juni 2019

Een droomstart voor de dertigste editie

We hadden het zo mooi niet kunnen bedenken; de zon die het park zachtjes opwarmde, DVTCH NORRIS die onmiddellijk de Blue Stage inpakte en 23.000 mooie mensen die de festivalsite langzaam inpalmden. Deze jubileumeditie kan amper foutlopen.

En zo geschiedde; Kabaka Pyramid bekoorde de reggaefans, de DJ's op de - bijzonder impressionate - Black Stage entertainden de mooiste outdoor club van het land, de Dance Workshops trokken de Casa Bacardi op gang. Couleur Café was vertrokken. 

Kokoroko speelde een memorabel concert voor een nokvolle Green Stage. En dan moest de baas van Brussel nog aantreden. Zwangere Guy beval zijn troepen tot een 50m lange "Wall of Death" en jullie luisterden; het resultaat was 1 gestoord feestje. Sean Paul hield de temperature hoog voor een dansende menigte. Xavier Rudd betoverde als vanouds het publiek en iedereen vertrok met 1 grote glimlach. We kunnen niet alle geweldige artiesten opsommen, daarvoor waren ze te talrijk. 

Wie er vandaag nog wilt bijzijn, kan dat. Gewoon even een van de laatste ticketjes kopen en mee komen genieten van de mooiste stem van Afrika Salif Keita of reggaelegendes Inna De Yard of - helemaal iets anders - ons exclusieve hiphopproject Niveau4 XXL. Wegdromen kan met nationale held Tamino, nostalgisch meedansen met Craig David presents TS5 en helemaal loosl gaan op de beats van technomeester Dominik Eulberg op de impressionante Black Stage.