24 > 26.06.2022

Een zomer zonder Couleur Café

16 april 2020

Een zomer zonder Couleur Café

Zoals sommigen onder u misschien al hebben opgevangen, is er gisteren beslist dat, omwille van het coronavirus, alle grote zomerfestivals worden geannuleerd tot eind augustus. Het doet ons dan ook bijzonder veel pijn om u te moeten melden dat er dit jaar geen editie van Couleur Café zal plaatsvinden.

Het is een hard maar ontegensprekelijk correct verdict. De veiligheid en het welzijn van al onze bezoekers, medewerkers en artiesten kan niet gegarandeerd worden en bovendien zou het festival mogelijks onnodig veel druk zetten op de dappere mensen in de zorgsector die al weken in de weer zijn om ons te beschermen en behandelen.

Dit is een kaakslag voor jullie als bezoeker, maar zeker ook voor onze organisatie. We hebben met een klein team en beperkte middelen ons 9 maanden uit de naad gewerkt om jullie alweer een onvergetelijk weekend te bezorgen. Dit blijkt nu allemaal vergeefse moeite te zijn geweest. Wij proberen ons zo snel mogelijk op te laden om met volle energie te kunnen werken aan een uitmuntende Couleur Café 2021, volgend jaar van 25 tot 27 juni. 

Deze beslissing heeft natuurlijk ook zware financiële repercussies voor de reeds fragiele cultuursector, waar wij als vzw deel van uitmaken. Wij zullen dit drama mogelijks kunnen overleven maar zullen hiervoor hard moeten rekenen op steun van de overheid en onze partners, alsook op de goodwill van onze trouwe bezoekers.

Begin mei zullen wij alle nodige informatie bezorgen aan de mensen die al een ticket hadden gekocht voor Couleur Café 2020. Wij danken iedereen voor zijn of haar geduld. 

Wij danken iedereen voor het begrip en vragen jullie nogmaals om samen strikt de voorgeschreven maatregelen te blijven opvolgen zodat we weldra terug kunnen lachen, genieten en feesten. De festivals mogen dan wel verdwijnen deze zomer, we zullen harder dan ooit van elkaar genieten.

Veel moed en sterkte in deze moeilijke dagen,

Couleur Café