Binnen minder dan 7 weken gaan de poorten van Couleur Café 2023 weer open! Het festival viert dit met maar liefst 9 nieuwe acts. Bovendien is de line-up van de Red Stage, Green Stage, Dub Stage en de splinternieuwe The Fox nu volledig.

Op vrijdag 23/06 wordt de line-up versterkt door ECHT!, een Brussels viertal zoals we ze graag zien. Ze brengen een unieke blend van electro, hiphop, trap, funk en futuristische jazzklanken. Meer Belgische fraais met blackwave. Het geniale duo laat pop en hip-hop naadloos in elkaar overvloeien en zorgt keer op keer voor spetterende liveoptredens. 

Zaterdag verwelkomt het festival het afrobeaticoon Seun Kuti & Egypt 80 met zijn krachtige stem, impressionante saxofoon en aanstekelijke energie. Naar jaarlijkse traditie ook op zaterdag: een nu al legendarische editie van Niveau4. Na 2 geweldige jaren met jazzbands ECHT! en Commander Spoon keert het hip-hopcollectief van Couleur Café terug naar de roots van hip-hop: 1 turntable, 7 mics. DJ Vega haalt zijn beste old school, trap en drill beats boven voor de new wave van de Belgische rapscene; Bonnet Sumo, SPACEBABYMADCHA, Absolem, Low G, Bex, Gutti en Myk.  

En alsof dat nog niet genoeg is… komt DJ Vega zondag de Black Stage afsluiten met de beste platen uit de kast. Eerder die dag komt Branko een daverende set Portugese underground elektro draaien. De Nigeriaanse band The Cavemen. vult het lijstje verder aan met hun elektriserende unieke sound. Het Cubaanse duo Gente de Zona maken het mooie weer met reggaetonritmes, geschoeid op een traditionele Cubaanse leest. Tot slot nog feesten met ook het vijfkoppige Kin’gongolo Kiniata met DIY-instrumenten, een tomeloze energie en bloedhete sound.  

Binnenkort volgen de laatste namen van de Black Stage en de timetable.