De lente staat nog maar voor de deur en Couleur Café laat het al zomeren met deze 11 nieuwe artiesten. 

Te beginnen met een flinke dosis hiphop, want Roméo Elvis komt Couleur Café voor de vierde keer omverblazen met zijn immer indrukwekkende show. Maar er zijn meer lokale helden: Isha, een van de pijlers van de Belgische rap, en Jazz Brak, die nu solo gaat nadat hij met STIKSTOF bijna elk Belgisch festival in vuur en vlam zette. De laatste troef, Flohio, is een van parels van de Britse rapscene.  

Voor zonnige afro tunes kunnen we rekenen op Fireboy DML en Innoss'B.  Eerstgenoemde is een van de hotste Nigeriaanse artiesten van het moment en mengt R&B en Afrobeats als geen ander. Innoss'B op zijn beurt is een veelbelovende Congolese afrobeats-artiest met een dijk van een livereputatie.  

Een van de ontdekkingen van #CoulCaf2023 zou wel eens de Dominicaanse Yendry met haar mix van pop, R&B en latinmuziek kunnen worden. Het Californische SOJA zal u betoveren met zijn frisse en tijdloze kijk op roots reggae, terwijl de Jamaicaanse Mortimer vele harten zal betoveren met zijn romantische hedendaagse reggae.  

Tot slot verwelkomt Couleur Café met genoegen de genre-legendes Iration Steppas en hun progressieve techno-dub. En om deze vurige aankondiging af te ronden, Neue Grafik Ensemble, een kruising van jazz, house en hiphop, doorspekt met Afrikaanse elementen. 

Jammer genoeg liet Tiwa Savage intussen weten dat ze er niet zal bij zijn op zaterdag 25/6. Haar show is dus geannuleerd. Meer artiesten volgen binnenkort!