24 > 26.06.2022

Zomer in het park!

30 juni 2019

Zomer in het park!

Bloedheet in heel het land, heerlijk warm in het Osseghempark. De verkwikkende schaduw van het park vormde het gedroomde decor voor de imposante Vaches Sacrées, Gnawas, Bankra Bikes en Unicum Brassband. Later op de avond blijft het genieten van de feeërieke vuurtjes en duizenden lichtjes. 

De vele nieuwigheden vielen ook op dag 2 in de smaak: uitzinnig feesten aan de Black Stage, zwoel dansen aan de Casa Bacardi, shaken in de Dub Forest en uitblazen in de New Secret Place. 

Oh ja, er was ook muziek natuurlijk. Salif Keita speelde zijn zesde thuismatch en won alweer met sprekend gemak het publiek voor zich. Kamasi Washington bewees waarom hij dé grote naam in de hedendaagse jazzmuziek is en Tamino kreeg hoog bezoek van Radiohead-legende Colin Greenwood. Ook Niveau4 XXL was een absolute voltreffer: België barst van het jonge raptalent en de combo met jazz bleek een weldoordachte keuze. Meer hoogtepunten voor rap- & RnB-fans waren er met de Europese première van Joyner Lucas en het TS5-project van Craig David. Tenslotte nog een pluim voor de afsluiters: boswachter-technolegende Dominik Eulberg, Nederlandse furie Rachel Green en Zuid-Afrikaanse volksbezweerders BCUC, die allen hun dansvloer tot brandhout reduceerden. Talloze anderen verdienen ongetwijfeld evenveel pluimen maar onze plaats is beperkt. 

Wij zien u allen graag terug over enkele uren voor het derde deel van dit zonovergoten drieluik. Wees er op tijd om Martha Da'ro op de Blue Stage te zien en daarna een andere reeks topnamen te aanschouwen. Zo staan onder meer Tiken Jah Fakoly, Goran Bregovic, Sampa The Great, Amparanoia, Rejjie Snow, Protoje, KOKOKO! en natuurlijk Ms. Lauryn Hill vandaag op de affiche.