Couleur Café 2020

Op zoek!

Couleur Café gaat een stap verder in zijn sociale en ecologische aanpak

De wereld verandert. We worden geconfronteerd met steeds meer crisissen op vlak van klimaat en milieu en de sociale gevolgen ervan. Er bestaan al talloze burgerinitiatieven en netwerken om de toekomst in handen te nemen.

Bovenop alle duurzaamheidsinspanningen die we al meer dan 15 jaar leveren, willen we voor de volgende editie van het festival ons publiek blijven informeren, bevragen, reacties losweken, de bewustmaking stimuleren en samen het engagement aan te gaan om te bouwen aan een juistere en duurzamere samenleving. Daarom lanceert Couleur Cafe een oproep tot participatie rond 2 centrale pijlers: voedsel en burgerlijke aansprakelijkheid.

NIEUW : samenwerken aan een betere toekomst met  YOUTOPIA 

YOUTUPIA wordt de nieuwe Couleur Café-hub voor verenigingen, burgerinitiatieven en andere netwerken die werken aan positieve verandering. We zijn op zoek naar nieuwe, inspirerende, sociale en duurzame initiatieven. Iedereen die wil helpen ons dagelijks leven opnieuw uit te vinden of te veranderen is welkom. Stuur ons uw voorstellen door en leg uit wat u ermee wil bereiken. Beschrijf hoe u uw aanwezigheid op het festival ziet: wees hierin creatief, positief en interactief. We zoeken zeker niet een klassieke stand waar flyers worden uitgedeeld. Aarzel niet om vernieuwend, dynamisch, ludiek, participatief of spectaculair te zijn. Hoe zotter YOUTOPIA wordt, hoe meer volk het zal aantrekken.

Stuur uw voorstellen voor 15 januari 2020 naar projects@couleurcafe.org

Oproep naar geëngageerde Restaurants & Food Trucks

De Rue de Bien Manger staat voor een culinaire mix van smaken en culturen. Ook in 2020 privilegiëren we bereidingen op basis van lokale seizoen producten van het korte circuit. Dit jaar geven we voorrang aan restaurants die zoveel mogelijk aan volgende belangrijke criteria voldoen: wereldkeukens, een vegetarisch/vegan aanbod, lokale producten – liefst uit de biologische landbouw - , sociale projecten, het gebruik van onverkochte producten, ondertussen juiste en toegankelijke prijzen hanterend. Een ander niet onbelangrijk element voor de selectie is een origineel decor op basis van natuurlijke materialen (hout, stof…) dat past in de esthetiek van het festival.

Schrijf u voor 15 januari 2020 in via deze link