Spotlight op 8 nieuwe acts voor Couleur Café 2024

We beginnen het weekend op vrijdag met het duo dat de dubline-up inhuldigt: Alpha Steppa & Awa Fall. Het kenmerkende future-dub-geluid van Alpha Steppa, gecombineerd met de krachtige zang van Awa Fall, creëert een onweerstaanbare mix voor liefhebbers van soundsystem- en reggae-dubs.

Meer dubgeweld met Iseo & Dodosound. Dit duo, afkomstig uit Pamplona, zal zaterdag een onuitwisbare indruk nalaten met hun boodschap van liefde, sociale rechtvaardigheid en spiritualiteit, waarbij ze op vakkundige wijze elektronische texturen en analoge tonen met elkaar verweven. Wat later belooft Tetra Hydro K, een duo van alchemisten stevig geworteld in het Franse dublandschap, stevig te experimenteren met de trommelvliezen.  

Zaterdag krijgt het park ook een van de meest inspirerende figuren uit de Londense jazzscene over de vloer: de veelgeprezen saxofoniste Nubya Garcia. Tenslotte bereikt de dag zijn zwoelste hoogtepunt met de onbetwiste meester van de dancehall, Busy Signal

Over een heel andere boeg op zondag met de muzikale wervelwind JPEGMafia, die met impactvolle boom-bap beats, RnB en trap, resoneert met de essentie van rap uit de jaren 2000. Het laatste duo van deze aankondiging betreft niemand minder dan Charlotte Adigéry en Bolis Pupul, bekend om hun indrukwekkende live-optredens. Dit Gentse tweetal biedt met hun eigenzinnige en heerlijk ironische electrotracks, doordrenkt met techno-, funk- en soulelementen, een unieke muzikale ervaring die je niet mag missen. Als klap op de vuurpijl heeft Couleur Café de eer een internationaal icoon met een indrukwekkende staat van dienst te verwelkomen: de getalenteerde Nigeriaanse zangeres, songwriter en componiste Tems. Ze gaat de geschiedenis in als de eerste Nigeriaanse zangeres die een Grammy won voor Best Melodic Rap Performance, en haar collab-lijst leest als een adelbrief: Drake, Future, Rihanna, Beyoncé en Wizkid. 

Weekend recap? Een muzikale knaller van een zomer, die aantrekkelijker dan ooit oogt. .