De zomer belooft heet te worden met deze 9 nieuwe namen! 

Binnen iets minder dan zeven weken opent Couleur Café opnieuw de deuren. Vandaag al pakt het festival uit met een nieuwe editie van Niveau4 aan en nog acht nieuwe namen voor deze 33ste editie.   

Recht uit de Matongé ontvangt Couleur Café op vrijdag Kabola, een nieuwe generatie Brussels-Congolese muzikanten, meesters van de hedendaagse rumba en sebene. Vervolgens brengt de Jamaicaanse artiest Jesse Royal ons zijn hoopvolle soul-teksten met kracht en liefde, een eerbetoon aan de rootsreggae. Blaqbonez, een beloftevol talent in de Nigeriaanse muziekscene, zal met zijn elegantie en lyrische charme een heuse afro-hiphophoogmis ten berde brengen. Het feest gaat door met Buruntuma, een van de grootste talenten in de nachtelijke afro-housescene van Lissabon. Tot slot zal Julian Marley de eerste dag van het festival afsluiten met zijn latin- en reggaesound.  

Voorlopig geen nieuwe namen voor zaterdag, maar die dag was al goed doorspekt met toppers als Ferre Gola, Busy Signal, Action Bronson, Cristale en Odumodublvck.

Op zondag keert Niveau4 terug met een primeur. Geboren op Couleur Café in 2016, is dit hiphopplatform de bakermat van ontdekkingen in het Belgische raplandschap. Na vijf mijlpaaledities neemt het concept een nieuwe wending door de aandacht te richten op opkomende artiesten uit eigen regio, van wie de meesten wel al een internationale reputatie hebben, met als doel hun bekendheid in België te vergroten. Hulk Van JMF, Tawsen, MAVEE, Geeeko, Miss Angel, Yung Mavu, en Ekany zullen dus de zeven vaandeldragers van deze nieuwe editie zijn.

Het O.B.F-collectief en dubpioniers Iration Steppas zorgen op zondag voor een portie technodub en reggae. In dezelfde laatje is het Franse electrodub-wonderkind JAEL een andere sleutelfiguur, net als zijn maatje Biga*Ranx, die al aangekondigd was voor zaterdag. Afsluiten doen we op hoog toerental, met de getalenteerde Chileense Paula Tape en haar opwindende electro-dance mixes.