Menu
Niveau4

Niveau4

Zaterdag
Be.Focus
Country:
België
Genres:
Hip hop

Exclusive Belgian Hip hop show

In 2016 creëerde Couleur Café een volledig nieuw en eigen project onder de naam Niveau4. Het concept was sterk en eenvoudig: een selectie van de beste hiphopartiesten uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië samenbrengen in een unieke en exclusieve show van een dik uur.

De eerste editie verzamelde een aantal van de grootste namen van de actuele Belgische hiphopscene: Woodie Smalls, Coely & DVTCH NORRIS, Roméo Elvis, Senamo & Seyté (van La Smala), JeanJass & Caballero en STIKSTOF.

De reacties bij de participanten waren uiterst positief en leidde tot nieuwe en hechte relaties, met meerdere fijne samenwerkingen op hun individuele projecten. Voor het jongere publiek was dit een van de hoogtepunten van Couleur Café 2016: hoewel het concert vroeg op de zondagse vooravond stond geprogrammeerd, verzamelde 6000 man in de Univers tent voor een stomend hiphopfeestje met een unieke sfeer!

Dit jaar dus een nieuwe editie van Niveau4, met de nieuwe generatie hiphopartiesten, waarvan sommigen stevig klinkende namen, terwijl anderen voor het eerst op een festivalpodium zullen staan.Nieuw dit jaar: 2 ijzersterke DJ’s zullen deze unieke live creatie ondersteunen. In juni zijn er enkele repetities gepland in de Ancienne Belgique, onze nieuwe partner voor dit unieke en 100% Belgische hip hop project. 

Line-up NIVEAU4 2017 : Zwangere Guy - L'Or Du Commun - TheColorGrey - Le 77 - Darrell Cole - ISHA - Junior Goodfellaz & DJ Vega

Zwangere Guy: Moet ondertussen niet meer voorgesteld worden. Het eerste lid van STIKSTOF met een eigen solo project was meteen een media- en publiekslieveling dankzij een hilarisch filmpje op Studio Brussel en een ontroerende hoofdrol in LeFto’s Canvas-serie In Transit over Brussel. Zijn eerste mixtape ZWANGERSCHAPSVERLOF VOL.3 is net uit en op het podium omringt hij zich het liefst door bevriende Belgische rappes zoals Roméo Elvis, Primero (lid van l'Or Du Commun), Le 77, enz.

L'Or Du Commun: Deze Brusselse groep met 2 succesvolle albums L'Origine (2013) en L'Odyssée(2015), komt in full force terug met een nieuw project Zeppelin, release voorzien op 3 mei.

TheColorGrey: In maart 2016 bracht Grey zijn volledig zelfgeproduceerd EP Do The Right Thing een de videosingle Sins uit. Het leverde hem een licentiedeal met Warner Music op die resulteerde in de release van drie singles het afgelopen jaar, waaronder als bekendste Silence speaks. Op 5 mei komt met Rebelation zijn eerste full-album uit.

Le 77: een van de revelaties van de Brusselse hiphopscene. Dit Lakense kollektief heeft al een trouwe aanhang en een indrukwekkende reeks optredens waarbij ze vaak het podium delen met Zwangere Guy. Hun eerste LP C’est le 77 is vorige herfst verschenen. 

Darrell Cole: Nieuwkomeling van de Antwerpse hiphopscene die al voor Talib Kweli, Kid Ink en nog een pak andere credibele internationale hiphopartiesten mocht openen met zijn easygoing Engelse rhymes.

ISHA: In 2010 was ISHA – toen nog onder de naam Psmaker – een van de opmerkelijkste jonge raptalenten van de hoofdstad. Hij verdween een paar jaar van de radar om nu helemaal terug te komen met zijn album La Vie Augmente.

Junior Goodfellaz : Officiële DJ van l'Or Du Commun en van Luikse rapper Le Dé, ook bekend als rechterhand van TLP op Studio Brussel. Wordt beschouwd als een van de beste turntablists van zijn generation. 

DJ Vega : Vega is een vooraanstaande figuur van de hedendaagse hiphopbeweging. De DJ van Stikstof en Bruzz-resident tijdens de wekelijkse hiphopuitzending Frontal,  stond al meermaals op Couleur Café en voelt er zich helemaal thuis.

Voor alle info en de laatste nieuwtjes volg je best ons Facebook event.


Discover artists on