Niveau4

Sinds 2016 stelt Couleur Café met veel trots zijn hoogsteigen hiphopplatform Niveau4 voor aan het publiek. Doorheen de jaren groeide deze muzikale speeltuin uit tot de plék om rap te ontdekken van over het hele land, ongeacht de afkomst, taal of stijl van de rappers. Roméo Elvis, Coely, Brihang, STIKSTOF, Caballero & JeanJass, ze passeerden allen reeds de revue.  

Na 2 geweldige edities met jazzbands ECHT! en Commander Spoon keren we dit jaar terug naar de roots van de hiphop: 1 turntable, 7 mics. Dit jaar op het programma:  

De new wave van de Belgische rapscene met … 

Bonnet Sumo is een jong hiphop talent uit Meise. Deze artiest is zeker niet de doorsnee rapper. Als pianist en zanger maakt hij zijn muziek volledig zelf. In 2022 dropte Bonnet Sumo twee EP's getiteld BRB Vol. 1 & 2. Na meer dan vier jaar in de game is het nu echt tijd voor de grote doorbraak. En daar zal zijn aanstekelijke oldschool Amerikaanse vibe zeker bij helpen. 

bonnet sumo_cropcut.jpg

Haar unstoppable flow en futuristische beats maken van SPACEBABYMADCHA één van de meest excentrieke en originele artiesten uit de Belgische hiphopscene. Wees voorbereid op grenzeloze energie, vette 808 beats en melodische vocals met een coating van autotune toegepast met de precisie van een chef-kok. 

SBM_cropcut.jpg

De Brusselse rapper Absolem, met Luikse roots, heeft zijn plaats in de Belgische scene zeker en vast verdiend. Met zijn beheerste techniek en verzekerd charisma maakt hij van elk optreden een bom! Ondertussen maakte hij zijn intro bij het Nederlandstalige publiek op de remix van Familie boven alles van STIKSTOF. 

absolem_cropcut.jpg

Low G is een Kortrijkse rapper die opkomt uit de freestyle en battle scene. Onlangs bracht hij zijn eerste LP Schijnheilig uit, ondertussen al zijn vierde project. De donkere samples en gekke wordplay kenmerken zijn typerende stijl. 

Low G 1_cropcut.jpg

Bex is een jonge rapper uit Londen, met Zuid-Afrikaanse, roots die sinds vorig jaar in Leuven woont. Hij maakt UK drill met aparte sounds. Zo combineert hij drill met diverse stijlen die variëren van hiphop, tot rock en RnB. Op deze manier oefent de jonge artiest druk uit op de internationale muziekscene.

Bex_cropcut.jpg

Gutti is een artiest uit Anderlecht. Na de release van zijn eerste twee EP's, New State 1 en New State 2 en enkele opmerkelijke feats met Roméo Elvis, Frenetik en Cinco, heeft hij zich volledig verankerd in de Belgische rapscene. Met zijn allround flow en aanstekelijke beats is deze punchline spitter één van de grootste talenten van onze hoofdstad.   

Gutti_cropcut.jpg

Myk is een rapper, woordspeler en rijmfanaat uit Brussel. In januari 2023 bracht hij zijn EP Off Season 2 uit, om enerzijds terug te keren naar de frontlinie van de scene, maar ook om een nieuw muzikaal hoofdstuk in te luiden. 

myk_cropcut.jpg

Deze talenten komen het grote publiek tonen wat ze waard zijn. Onder begeleiding van zieke old school, trap en drill beats gemixt op het podium door DJ Vega, oprichter van het label FRONTAL, maar ook de resident DJ van het welgekende hiphop collectief STIKSTOF. 

vega_cropcut1.jpg

Niveau4

21.45 - 22.45 Green Stage
Land
België
Genre(s)
Discover the artist