Ook dit jaar zet Couleur Café herbruikbare bekers van Rekwup in. Een grote stap naar een duurzamer festival. Naast het feit dat ze milieuvriendelijker zijn zorgen ze ook voor minder zwerfvuil en minder opruimwerk.

Het vervangen van wegwerpbekers door herbruikbare bekers is een belangrijke stap naar een milieuvriendelijker festival. Door festivalgangers aan te moedigen herbruikbare bekers te gebruiken, hoopt Couleur Café de ecologische voetafdruk van het evenement aanzienlijk te verkleinen en tegelijkertijd het publiek bewust te maken van het belang van afvalvermindering. 

Hoe werkt het?

Elke festivalganger ontvangt een eco-token bij het binnengaan van het festivalterrein. Deze token kan je bij elke bar op eender welk moment inruilen voor een beker. Vervolgens kan je je herbruikbare beker op elk moment weer inruilen voor een nieuwe beker of een token. OPGELET: deze eco-token geldt alleen voor bekers, en dus niet voor PET-verpakkingen (flesjes en blikjes). Geef je bijvoorbeeld een lege beker af in de bar en bestel je een flesje drisdrank, dan krijg je automatisch je flesje + een eco-token. 

Indien je je eco-token of beker verliest, dan moet je de prijs van een half drankticket betalen om een nieuwe beker te krijgen.

Het festival geeft de eerste beker in bruikleen. Indien u het systeem dus naar behoren opvolgt, dien u nooit te betalen voor uw beker. Er zal omgekeerd dus ook nooit geld worden gegeven in ruil voor een token of beker. Verder is het verboden om het festivalterrein te verlaten met een beker.