24 > 26.06.2022

Mobiliteit

Gebruik het openbaar vervoer!

Couleur Café, Atomiumsquare, 1020 Brussel 

Check Google Maps

Info voor specifieke toegankelijkheid


Tram, bus, metro: verplaats je gratis dankzij de MIVB en de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

 

Reis gratis met de metro, tram en bus (MIVB-net), dankzij de Event Pass-code bij je festivalticket.
Je ticket bevat een 9-cijferige code (=EventPass), waarmee je een vervoerbewijs kan verkrijgen. Ga naar een GO-verkoopautomaat en toets de code die in die op je ticket staat en ontvang zo je Event Pass.

De nieuwe locatie van Couleur Café, aan de voet van het Atomium is gemakkelijk bereikbaar met de MIVB. Neem metro, tram of bus!

Couleur Café is bereikbaar via de volgende lijnen:

 • Metro 6, station Heysel/ Heizel
 • Tram 7, halte Heysel/ Heizel
 • Bus 83 (N18 vrijdag en zaterdag), halte Heysel/ Heizel
 • Tram 9, halte Roi Baudouin/Koning Boudewijn (enkele minuutjes te voet)
 • Vrijdag 24/6 :
  • Tram 19, halte Saint-Lambert/Sint-Lambertus
  • Tram 93, halte Stade/Stadion (enkele minuutjes te voet)
 • Zaterdag 25/6 en Zondag 26/6 :
  • Tbus 19, halte Stade/Stadion (enkele minuutjes te voet)

Veilig en gratis naar huis met de Couleur Café nachtbussen
Tussen middernacht en 3u 's morgens brengen de Couleur Café nachtbussen en het Noctis netwerk je veilig en gratis naar huis. 6 nachtbussen vertrekken vanaf het Atomium naar heel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met een vertrek om de 15 minuten. De pendelbussen zijn gratis voor de festivalgangers op vertoon van het Couleur Café polsbandje. De pendelbussen rijden elke nacht van vrijdag tot en met zondag en worden aangeboden door de MIVB en Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Bereid je terugreis voor en download onderaan de pagina alle haltes per lijn (binnenkort beschikbaar) + het plan in pdf.

Gratis Noctis-nachtnet
Vanaf de halte Centraal Station (aansluiting met de pendelbussen E en F) in het centrum van Brussel zijn de 11 Noctis buslijnen gratis beschikbaar door middel van je Event Pass (= geldig vervoerbewijs) en op vertoon van je Couleur Café polsbandje. Het Noctis-netwerk rijdt enkel op vrijdag- en zaterdagnacht met een frequentie van 30 minuten.

 

Neem de trein

Maak de juiste keuze! Kom met de trein naar Couleur Café en geniet 50% korting op je treinreis!
Je stapt af in station Brussel-Zuid. Van daar brengt metrolijn 6 (richting Koning Boudewijn) je in geen tijd naar Couleur Café (halte Heizel).

Met de NMBS-code op je festivalticket kan je een Treinticket Couleur Café kopen op nmbs.be/couleurcafe. Je geniet een fikse korting van 50%.
Het ticket is geldig voor 1 heen- en 1 terugreis in 2de klas van een Belgisch vertrekstation naar het station Brussel-Zuid in de periode van vrijdag 24 t.e.m. maandag 27 juni 2022.

Voor je metrorit kan je de gratis Event Pass gebruiken. Haal de Event Pass af aan een GO-verkoopautomaat van MIVB.
Kom je uit het buitenland? Je Treinticket Couleur Café is geldig vanaf de Belgische grens tot het station Brussel-Zuid.

Alle info en aankoop: nmbs.be/couleurcafe.


Fiets / Motor 

Fietsers kunnen hun fiets meenemen in de metro en de lagevloertrams. Parkeer je tweewieler veilig en gratis op onze fietsparking P1 op de Atomiumlaan vlakbij de publieksingang. De parking heeft een capaciteit van 1000 fietsen. Op deze parking kunnen ook Personen met een Beperkte Mobiliteit gratis parkeren. 

 

E-steps

Dit jaar werkt Couleur Café samen met TIER, om onze bezoekers een andere geweldige transportoplossing te bieden. We hebben specifiek voor TIER gekozen omdat:

 • TIER altijd heeft gezorgd voor zijn werknemers, door het aanbieden van echte contracten, sociale zekerheid, gezondheidszorg en aandelen voor iedereen.
 • TIER sinds januari 2020 klimaatneutraal is en gaat voor een zero emissie beleid
 • TIER de lat hoger legt voor de hele sector, met innovaties zoals opvouwbare helmen en verwijderbare batterijen
 • TIER in Brussel uitsluitend werkt met groene energie en het hele wagenpark naar elektrische bestelwagens en fietsen transformeert. 

Kortom: ze zijn de meest sociaal en ecologisch verantwoorde aanbieder van e-step.

Zin om naar Couleur Café te komen en/of met de step terug naar huis te gaan? Download de TIER app en voer de code CC2022TIER in om te genieten van 2 gratis unlocks en 20 minuten rijtijd (waarde =€5) van 23/06 tot 27/06 enkel voor nieuwe gebruikers.

 

Wagen

Wij raden iedereen ten stelligste af met de wagen te komen, om ecologische maar ook praktische redenen; er kunnen zich lange files vormen rond het festivalterrein. Voor wie geen andere keuze heeft en toch met de wagen komt, zijn er de volgende opties:

P1: Deze parking is gelegen op de Atomiumlaan en wordt enkel toegekend aan crew en bepaalde VIP’s. Indien u hiervoor geen toegang heeft gekregen, kan u die ook niet aanschaffen. Indien u dit wel toegekend kreeg, staat de uitleg op uw parkingvoucher.

P2: Deze parking is gelegen op de Madridlaan. U kan hiervoor binnenkort plaatsen kopen via onze ticketpagina. De weg naar deze parking staat duidelijk uitgelegd op uw parkingvoucher.

OPGELET: uw parkingvoucher is geldig tot 8u00 ’s ochtends van de daaropvolgende dag. Indien dus bijvoorbeeld een parkeerticket heeft voor zondag 27 juni, moet u ten laatste maandagochtend 28 juni om 8u de parking verlaten hebben. Om die reden raden wij de mensen met een Campingticket ten zeerste af deze parking te gebruiken. Het is ook ten strengste verboden te overnachten op deze parking.

Parkings B, T, M en E worden uitgebaat door Brussels Expo en zijn toegankelijk afhankelijk van de evenementen. U betaalt hier €10 per 24u maar wij kunnen niet garanderen dat er plaats zal zijn tijdens Couleur Café. Meer info hier

 

Tictactrip

Komt u uit het buitenland? Plan uw route met TicTacTrip.