Mobiliteit

Gebruik het openbaar vervoer!

Couleur Café, Atomiumsquare, 1020 Brussel

Check Google Maps

Info voor specifieke toegankelijkheid

Tram, bus, metro: verplaats je gratis dankzij  de MIVB!

Reis gratis met de metro, tram en bus (MIVB-net), dankzij de Eventpass-code op je festivalticket. Je ticket bevat een 9-cijferige code (=EventPass), waarmee je een vervoerbewijs kan verkrijgen. Ga naar een GO-verkoopautomaat en toets de code die in die op je ticket staat en ontvang zo je EventPass.

De nieuwe locatie van Couleur Café, aan de voet van het Atomium is gemakkelijk bereikbaar met de MIVB. Neem metro, tram of bus!

Couleur Café is bereikbaar via de volgende lijnen
-        Metro 6, station Heysel/ Heizel
-        Tram 7, halte Heysel/ Heizel
-        Bus 84, 88 (N18 vrijdag en zaterdag), halte Heysel/ Heizel
-        Tram 51, 93, halte Stade/ Stadion (enkele minuutjes te voet)

Veilig en gratis naar huis met de Couleur Café nachtbussen en het Noctis-net
Tussen middernacht en 3u 's morgens brengen de Couleur Café nachtbussen en het Noctis netwerk je veilig en gratis naar huis. 6 nachtbussen vertrekken vanaf het Atomium naar heel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met een vertrek om de 15 minuten. De pendelbussen zijn gratis voor de festivalgangers op vertoon van het Couleur Cafe polsbandje. De pendelbussen rijden elke nacht van vrijdag tot en met zondag.

Bereid je terugreis vooraf en download onderaan de pagina alle haltes per lijn + het plan in pdf.

Gratis Noctis-nachtnet
Vanaf de halte Centraal Station (aansluiting met de pendelbussen E en F) in het centrum van Brussel zijn de 11 Noctis buslijnen gratis beschikbaar door middel van je EventPass (= geldig vervoerbewijs) en op vertoon van je Couleur Café polsbandje. Het Noctis-netwerk rijdt enkel op vrijdag- en zaterdagnacht met een frequentie van 30 minuten.

Neem de trein

Maak de juiste keuze en neem de trein naar Couleur Café!

Je stapt af in station Brussel-Zuid en neemt vervolgens metro lijn 6 richting Koning Boudewijn tot halte Heizel.

Je kan gebruikmaken van zeer voordelige formules voor je treinreis, zoals Go Pass 1, Go Pass 10 en Go Unlimited* als je jonger bent dan 26 jaar, Rail Pass voor wie ouder is. Tijdens het weekend is het Weekendbiljet* met 50% korting de beste optie voor kortere afstanden.

Check voor je aankoop wat jouw goedkoopste formule is met de  NMBS-prijscalculator

Dienstregelingen vind je eenvoudig terug met de handige reisplanner op nmbs.be of in de gratis NMBS-app. 

Voor je metrorit H/T kan je de gratis MIVB Event Pass gebruiken die in je festivalticket is inbegrepen. Je haalt een Event Pass af aan eender welke GO-verkoopautomaat van MIVB met de code op je festivalticket.

Kijk op nmbs.be/couleurcafe voor alle info.

* Het Weekendbiljet is geldig van vrijdag 19 u. t.e.m. zondagavond. Go Unlimited zomervakantie is geldig vanaf zaterdag 30/06/2018.

Staking van ACOD/CGSP van donderdag 28 juni 22u t.e.m. zaterdag 30 juni 22u

Een stand van zaken:

 • ACOD/CGSP is één van de 2 grote vakbonden. De andere grote vakbond (ACV/CSC) neemt niet deel aan de staking. Er zal dus zeker hinder zijn, hoeveel hinder is nog niet te voorspellen.
 • Er wordt een minimale dienstverlening toegepast : er zal dus een treinaanbod zijn, op basis van het beschikbare personeel. Om de hinder voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken, werkt de NMBS op basis van de beschikbare medewerkers voor elke dag een aangepaste treinregeling uit. We raden alle reizigers aan om zowel de dag voor de staking als net voor het vertrek naar het station op de online routeplanner te kijken of hun trein effectief rijdt.
 • Meer info op de website van de NMBS.

Er zijn alternatieven om naar Brussel te komen:

 • Met de bus :
  -TEC en De Lijn hebben verschillende lijnen naar Brussel (TEC: vanuit Charleroi de 365A, vanuit Louvain-la-Neuve en Waver de Conforto. De Lijn: vanuit Boom de 460, vanuit Leuven de 358, vanuit Dendermonde de 245, van Aalst de 214...).   
  -FlixBus heeft busreizen vanuit Antwerpen, Brugge, Hasselt en Charleroi.
 • Carpooling/ Carsharing:
  Een autorit delen of vinden kan je via BlaBlaCar, Carpool and Karzoo.

COLLECTO

COLLECTO, GEDEELDE NACHTTAXI AAN 5 €

Halte nr.091 Heysel/Voor tribune nr.3 (Atletenlaan 3, 1020 Laken) is vlakbij het festival.

Bestel een Collecto tussen 23u en 6u ’s morgens via de vernieuwde app op www.collecto.be of op het nummer 02/800.36.36.

 

 

Fiets / Motor

Fietsers kunnen hun fiets meenemen in de metro en de lagevloertrams. Parkeer je tweewieler veilig en gratis op onze fietsparking P1 op de Atomiumlaan vlakbij de publieksingang. Sinds dit jaar voorzien we in samenwerking met Bike For Brussels een veilige fietsenparking die bewaakt wordt door een medewerker. De parking heeft een capaciteit van minimum 500 fietsen. Op deze parking kunnen ook Personen met een Beperkte Mobiliteit gratis parkeren. 

WAGEN

Wie echt geen andere keuze heeft, kan met de wagen komen. Parkeren kan gratis in de buurt van de grote metrostations, vanwaar je dan de metro verder neemt. 

Voor Parking P2 naast het festivalterrein kon men ook parkingsplaatsen kopen, maar deze is nu helemaal volzet. Mensen met een parkingticket mogen hun wagen op deze parking laten staan tot 4u 's ochtends. Mensen die 3 dagen parking kochten, mogen deze dus laten staan tot maandagochtend 4u. Hierna moeten we de parking overmijderlijk afsluiten. 

Deze parking P2 is enkel toegankelijk via de Atomiumlaan (volg de signalisatie!). Opgelet: de Eeuwfeestlaan zal niet toegankelijk zijn tussen het Atomium en het rond punt Louis Steens. Hou er rekening mee dat de reistijden kunnen oplopen.