Er bestaan geen domme vragen.

Elke leraar, altijd, ongevraagd,...

Algemeen

Wat zijn de openingsuren van Couleur Café?

Vrijdag 28 juni zijn we open om 16u00 en gaan de deuren toe om 02u00.
Zaterdag 29 juni openen we om 15u en sluiten we om 02u00.
Ook zondag 30 juni is iedereen welkom vanaf 15u en stoppen we om 02u00.

Waar vindt Couleur Café plaats?

Atomiumsquare, 1020 Brussel
Check Google Maps

Wat mag ik meenemen op het festivalterrein?

Drank: elke bezoeker mag 1 plastieken fles water of drinkbus meenemen. Deze kan gratis bijgevuld worden in de sanitaire zones. Glazen flessen, blikjes, frisdrank en alcoholhoudende dranken zijn NIET toegestaan.

Voedsel: eigen voedsel meebrengen is NIET toegestaan, tenzij de bezoeker in kwestie een specifiek dieet dient te volgen op doktersvoorschrift. In dat geval verzoeken wij hiervan een bewijs mee te brengen.

Drugs: het is strikt verboden drugs mee te nemen, te consumeren of te verkopen of het festivalterrein en de camping.

Andere: stoeltjes, parasols, paraplus, en dergelijke worden NIET toegestaan op het festivalterrein. Tenzij de bezoeker in kwestie deze om dwingende medische redenen nodig heeft. Rugzakken worden ten strengste afgeraden, omdat ze grondig gecontroleerd worden aan de ingang en dus lange wachtrijen kunnen veroorzaken. Ze zijn echter niet verboden.

Waar kan ik terecht voor verloren voorwerpen?

Deze worden tijdens het festival verzameld aan de infostand, de politie komt er regelmatig langs om identificeerbare objecten zoals portefeuilles, identiteits-, bank- en kredietkaarten, paspoorten, gsm’s en smartphones op te halen. Zij contacteren zelf de eigenaars indien mogelijk. Alle niet-identificeerbare voorwerpen zoals sleutels en tassen blijven tijdens het festival aan de infostand. 

Intussen hebben we nog heel wat telefoons, portefeuilles, sleutels, tassen, ... binnen gekregen op ons bureau. We raden iedereen dus aan (opnieuw) een mail te sturen naar festival@couleurcafe.org met een beschrijving en indien mogelijk een foto van wat u bent kwijtgeraakt. Wij kunnen dan nagaan of deze zich bij ons bevinden en zullen u asap antwoorden. 

Alle voorwerpen die we niet op ons bureau hebben binnengekregen, bevinden zich op de dienst gevonden voorwerpen van de stad Brussel (Rue du Frontispice 55, 1000 Bruxelles, 02 274 16 90), of zijn jammer genoeg voorgoed verloren of gestolen. 

Openingsuren
Maandag : 8:30 - 12:00
Dinsdag : 8:30 - 12:00
Woensdag : 08:30–12:00, 12:30–15:30
Donderdag : 08:30–12:00
Vrijdag : 08:30–12:00
Zaterdag : gesloten
Zondag : gesloten 

Zijn kinderen welkom op Couleur Café?

Zeker en vast, straffer nog: kinderen tot en met 11 jaar mogen zelfs gratis binnen (onder begeleiding van een betalende volwassen). Kinderen krijgen aan de ingang een kaartje waar de gegevens van de ouders worden opgeschreven.

Er zijn gehoorbeschermende koptelefoons verkrijgbaar aan de infostand. Alle verloren gelopen kinderen worden naar de stand van het Rode Kruis gebracht.

Weet wel dat er geen kinderopvang op het festivalterrein is en we ten strengste aanraden om de kinderkoets thuis te laten.

Mag ik fotograferen of filmen op Couleur Café?

Professionele geluids-, film-, en fotoapparatuur zijn niet toegelaten. Kleine eenvoudige toestellen zonder afneembare lens en smartphones worden wel getolereerd. Selfiesticks en andere accessoires worden niet toegelaten.

Persaccreditaties kunnen aangevraagd worden via press@couleurcafe.org.

Waar kan ik terecht om een markstandje of eetkraam uit te baten op Couleur Café?

Wens je zelf een restaurantje of marktstandje open te houden tijdens Couleur Café? Vul dan binnenkort het formulier in op onze website. 

Is het toegestaan flyers uit te delen of te afficheren op en rond het festivalterrein?

Het is ten strengste verboden flyers te verdelen op en rond het festivalterrein. Wie graag wenst te afficheren, kan dat (tegen betaling) bekomen door contact op te nemen met press@couleurcafe.org.

Zijn er lockers beschikbaar?

Jammer genoeg niet. We raden iedereen dan ook aan enkel het hoogstnoodzakelijke mee te brengen. 

Waarom zou ik met de Payconiq by Bancontact-app betalen?

De vraag is eerder: waarom zou je NIET met de app betalen? Je hoeft geen bonnetjes te gaan kopen. Haal gewoon je smartphone boven en betaal vlotjes mobiel aan de toog met een simpele scan van een QR-code. Dus, het enige wat je nodig hebt voor een geslaagd festival zijn je smartphone en de Payconiq by Bancontact-app. De betaalapp installeren is trouwens een fluitje van een cent en doe je hier

Camping

Waar bevindt de camping zich?

De Couleur Café-camping bevindt zich rond het Koning Boudewijnstadion. De hoofdingang ligt op de Keizerin Charlottelaan, recht tegenover metrohalte Heysel. U vindt alle info over de camping hier.

Vanaf wanneer kan ik op de camping terecht?

Onze camping opent vrijdagochtend 28 juni om 10u00 en sluit maandag 1 juli om 12u.

Kan ik ook apart een campingticket kopen?

Neen, de enige manier om op de camping te overnachten is een Combi + Camping ticket te kopen.

Kan ik ook 1 of 2 nachten op de camping verblijven?

Wegens beperkte plaatsen, geven wij voorrang aan mensen die 3 dagen naar het festival komen. Het is dus onmogelijk een dagticket met camping te kopen. Je kan natuurlijk altijd een Combi + Camping ticket kopen en vroeger vertrekken of later aankomen.

Mobiliteit

Waar ligt (en hoe geraak ik best op) Couleur Café?

De ingang van ons festival bevindt zich vlak onder het Atomium (Atomiumsquare 1, 1020 Brussel).

Wij investeren sterk in openbaar vervoer

Met de MIVB reis je sowieso makkelijk door heel Brussel met de tram, metro of bus. Je reis op het MIVB-netwerk (metro, tram en bus) is inbegrepen dankzij de Event Pass code op je festivalticket.

Deze code geeft recht op een vervoersbewijs. Haal je Event Pass (= MIVB ticket) aan een GO ticketautomaat door de 9-cijferige code in te voeren die je op je Couleur Café ticket vindt.

De code wordt later verstuurd.

NMBS biedt een speciaal treinticket aan, waarmee je van vrijdag 23 juni tot en met maandag 26 juni tegen halve prijs reist vanuit elk Belgisch station. Je ontvangt hiervoor een speciale code bij je festivalticket. 

Wij voorzien samen met CycloParking ook een ruime fietsparking (vlak aan het Atomium) voor iedereen die met de fiets wenst te komen. Zij die toch met de wagen wensen te komen kunnen op eigen houtje parking proberen te zoeken in de buurt of een parkeerticket reserveren op onze eigen private parkings.

Meer info op onze mobiliteitspagina.

Is Couleur Café toegankelijk voor minder- en andersvaliden?

Zeker en vast, ontdek er hier alles over.

Wat zijn de parkeermogelijkheden?

Wij raden iedereen ten stelligste af met de wagen te komen, om ecologische maar ook praktische redenen; er kunnen zich lange files vormen rond het festivalterrein. Voor wie geen andere keuze heeft en toch met de wagen komt, zijn er de volgende opties:

P1: Deze parking is gelegen op de Atomiumlaan en wordt enkel toegekend aan crew en bepaalde VIP’s. Indien u hiervoor geen toegang heeft gekregen, kan u die ook niet aanschaffen. Indien u dit wel toegekend kreeg, staat de uitleg op uw parkingvoucher.
P2: Deze parking is gelegen op de Madridlaan. U kan hiervoor plaatsen kopen via onze ticketpagina. De weg naar deze parking staat duidelijk uitgelegd op uw parkingvoucher.

De parking gaat elke dag open om 8u 's morgens. 

OPGELET: uw parkingvoucher is geldig tot 8u00 ’s ochtends van de daaropvolgende dag. Indien dus bijvoorbeeld een parkeerticket heeft voor zondag 30 juni, moet u ten laatste maandagochtend 1 juli om 8u de parking verlaten hebben. Om die reden raden wij de mensen met een Campingticket ten zeerste af deze parking te gebruiken. Het is ook ten strengste verboden te overnachten op deze parking.

Parkings B, T, M en E worden uitgebaat door Brussels Expo en zijn toegankelijk afhankelijk van de evenementen. U betaalt hier €10 per 24u, maar wij kunnen niet garanderen dat er plaats zal zijn tijdens Couleur Café 2023. Meer info hier.
 

Is er een Kiss & Ride zone?

Jazeker! De Kiss & Ride zone bevindt zich op Avenue Miramar 1020 Brussel tegenover Brussels Expo.

Kiss & Ride.jpg

Tickets

Kan ik ook apart een campingticket kopen?

Neen, de enige manier om op de camping te overnachten is een Combi + Camping ticket te kopen.

Kan ik ook 1 of 2 nachten op de camping verblijven?

Wegens beperkte plaatsen, geven wij voorrang aan mensen die 3 dagen naar het festival komen. Het is dus onmogelijk een dagticket met camping te kopen. Je kan natuurlijk altijd een Combi + Camping ticket kopen en vroeger vertrekken of later aankomen.

Kan ik aan de kassa nog een combi- of dagticket kopen?

Ja, zolang het festival niet uitverkocht is.

Moet mijn ticket afgedrukt worden?

Neen, dat is niet nodig. Je kan je ticket ook tonen op je smartphone. Zorg er wel voor dat je scherm helder genoeg staat om een vlotte afhandeling te garanderen.

Wegens omstandigheden kan ik niet meer naar Couleur Café komen. Krijg ik mijn ticket terugbetaald?

Helaas, aangekochte tickets worden niet terugbetaald. U kan uw ticket wel herverkopen via onze officiële partner TicketSwap. Dat kan hier

Wat is TicketSwap

Mag ik mijn ticket doorverkopen?

Dat kan zeker via het betrouwbare en veilige kanaal TicketSwap

Er bestaan nog andere veilingsites die tweedehands tickets doorverkopen, maar de betrouwbaarheid hiervan kan niet gegarandeerd worden. Wij raden deze dan ook ten stelligste af en adviseren uitsluitend met TicketSwap te werken.

Bij problemen (tickets die meerdere keren werden doorverkocht, vervalste tickets...) staat jouw naam op het ticket en kan je juridisch vervolgd worden. Hieronder het wettelijk kader dat de doorverkoop in tickets aan banden legt.

De wet van 30 juli 2013 betreffende de verkoop van toegangsbewijzen tot evenementen stelt dat:

  • de occasionele herverkoop van tickets is toegelaten mits de verkoopprijs niet hoger is dan de definitieve prijs die op het ticket staat.
  • de niet-occasionele of regelmatige doorverkoop, of het ter beschikking stellen van platformen waar niet-occasionele herverkoop plaats kan vinden of waar de prijs kan stijgen boven de maximaal toegelaten prijs, verboden is. De verkoop van gratis tickets, uitnodigingen, sponsortickets of aanbiedingen van tickets voor de officiële verkoopdatum verboden is. De gedupeerde van bovenstaande regels het teveel betaalde verschil kan terugeisen van de herverkoper.
  • De handel in festivaltickets op de secundaire markt tiert welig. De op de zwarte markt aangekochte tickets geven - in tegenstelling tot tickets gekocht via de officiële ticketkanalen Ticketswap.be en Festicket.com - geen garantie tot geldigheid. Al te vaak wordt er vastgesteld dat er gefraudeerde tickets worden aangeboden op zwarte markt. De kans bestaat dus dat het ticket gekocht via de secundaire markt geblacklist is en bijgevolg zal de toegang tot het festival geweigerd worden.

Meer info op www.ilovemyticket.be en FOD Economie

Wat als ik problemen ondervind met mijn ticket?

Neem eerst een kijkje op de customer service van Paylogic. Hier kan je hun FAQ raadplegen en makkelijk je tickets opnieuw opvragen.

Indien dit niet volstaat kan je nog steeds het request formulier van paylogic invullen. Zij helpen je graag verder.

CARE

Kan ik kolven of borstvoeding geven op het festival?

Zeker! Je kan terecht in de Care Zone waar Els van Boobs & Blankets een plekje heeft ingericht, waar je comfortabel kan kolven. Ook je afgekolfde melk kan er koel bewaard worden, vergeet dan niet een flesje mee te brengen met je naam op en het op het einde van de dag op te halen.